Actievoerder en gemeenteraadslid Frans De Cock stelt dat de actiegroep zowel een beroep tot nietigverklaring als een vordering tot schorsing van de toegekende milieuvergunning zal indienen bij de Raad van State (dubbele procedure). De schorsingsprocedure zal op kortere termijn beslecht worden door de Raad van State. Zo willen wij voorkomen dat nog tijdens de lopende procedure voor de Raad van State (de nietigverklaring - beslissing ten gronde) het bedrijf al aan het bouwen gaat.

Frans De Cock stelt dat het besluit van minister Schauvliege tot het verlenen van een milieuvergunning aan De Lokery nv omwille van meerdere redenen voor vernietiging vatbaar is.

Zo is er de schending van het redelijkheidsbeginsel, van het zorgvuldigheidsbeginsel en van de formele motiveringsplicht door het niet toepassen van de best beschikbare technieken (BBT) bij de bestrijding van de geurhinder (door horizontale biofilters).

Anderzijds schendt de minister zowel de materiële als de formele motiveringsplicht mbt onze argumenten inzake de ontoereikende waterafvoer en inzake de geluidshinder.

Verder wordt ook de ruimtelijke draagkracht overschreden door de bouw van een te grootschalig slachthuis op een te klein terrein zodat de BBT niet kunnen toegepast worden en er geen eigen toegang tot het bedrijf kan voorzien worden op het eigen terrein, aldus nog Frans De Cock. Ook hier schendt de minister haar motiveringsplicht.

Daarnaast zijn er nog andere middelen die in het beroepschrift worden aangewend.

De uiterste datum voor de indiening van het beroep bij de Raad van State is 25 september 2015.